JADŁOSPIS
Katolickie Przedszkole w Czechowicach-Dziedzicach

JADŁOSPIS STOŁÓWKA

PONIEDZIAŁEK 10.12.2018

Krupnik na wędzonce z warzywami;

ZESTAW 1 Makaron w sosie bolognese z mięsem i warzywami;

ZESTAW 2 Kotlet drobiowy, surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i majonezem, ziemniaki;

Kompot

WTOREK 11.12.2018

Zupa pieczarkowa z ziemniakami;

ZESTAW 1 Pulpety w sosie pomidorowym, sałatka z białej kapusty z marchewką, kasza lub ziemniaki;

ZESTAW 2 Łazanki z mięsem i kapustą;

Kompot

ŚRODA 12.12.2018

Rosół z makaronem;

ZESTAW 1 Kotlet drobiowy, sałata zielona ze śmietaną, ziemniaki;

ZESTAW 2 Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kasza, kapusta zasmażana;

Kompot

CZWARTEK 13.12.2018

Zupa cebulowa z grzankami;

ZESTAW 1 Pieczeń rzymska, sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem, ziemniaki lub kasza;

ZESTAW 2 Rolada drobiowa z brokułem i serem żółtym, mizeria, ziemniaki;

Kompot

PIĄTEK 14.12.2018

Zupa jarzynowa z kaszą manną;

ZESTAW 1 Ryba smażona- miruna, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem i ogórkiem zielonym, ziemniaki;

ZESTAW 2 Racuchy z jabłkami;

Kompot

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

PONIEDZIAŁEK 10.12.2018

ŚNIADANIE: Kółka miodowe na mleku. Bułka z masłem, ser żółty Gouda, papryka czerwona. Herbata malinowa.

II ŚNIADANIE: Jabłko

OBIAD: Krupnik na wędzonce z warzywami. Makaron w sosie bolognese z mięsem i warzywami. Kompot.

PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem, polędwiczka, rzodkiewka. Herbata z cytryną.

WTOREK 11.12.2018

ŚNIADANIE: Bułka kukurydziana z masłem, pasta z jajek i szczypiorku. Herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy, banan

OBIAD: Zupa pieczarkowa z ziemniakami. Pulpety w sosie pomidorowym, sałatka z białej kapusty z marchewką, kasza. Kompot.

PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem białym. Kawa zbożowa.

ŚRODA 12.12.2018

ŚNIADANIE: Kiełbaski na gorąco z keczupem. Chleb z masłem. Herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Gruszka

OBIAD: Rosół z makaronem. Kotlet drobiowy, sałata zielona ze śmietaną, ziemniaki. Kompot.

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z bananami. Wafelek.

CZWARTEK 13.12.2018

ŚNIADANIE: Wek z masłem, szynka, pomidor, jajko na twardo. Herbata z sokiem malinowym

II ŚNIADANIE: Mandarynka

OBIAD: Zupa cebulowa z grzankami. Pieczeń rzymska, sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem, ziemniaki. Kompot.

PODWIECZOREK: Chałka z masłem i miodem. Mleko.

PIĄTEK 14.12.2018

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku. Rogal z masłem, dżem truskawkowy. Herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Kiwi

OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą manną. Ryba smażona- miruna, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem i ogórkiem zielonym, ziemniaki. Kompot.

PODWIECZOREK: Serek Danio. Biszkopt.