JADŁOSPIS STOŁÓWKA
PONIEDZIAŁEK 11.02.2019
Zupa gulaszowa z warzywami i ziemniakami;
ZESTAW 1 Makaron z serem białym, brzoskwiniami, rodzynkami i cynamonem;
ZESTAW 2 Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, surówka z kapusty białej z ogórkiem zielonym i czosnkiem, ziemniaki lub kasza;
Kompot
WTOREK 12.02.2019
Zupa koperkowa z ryżem;
ZESTAW 1 Kotlet mielony, kapusta zasmażana, ziemniaki;
ZESTAW 2 jw.;
Kompot
ŚRODA 13.02.2019
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami;
ZESTAW 1 Kotlet drobiowy, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną;
ZESTAW 2 jw.;
Kompot
CZWARTEK 14.02.2019
Zupa pomidorowa z lanym ciastem;
ZESTAW 1 Bitki wieprzowe w sosie własnym, surówka szwedzka (ogórek kiszony, kapusta, papryka), kasza lub ziemniaki;
ZESTAW 2 jw.;
Kompot
PIĄTEK 15.02.2019
Barszcz z ziemniakami;
ZESTAW 1 Pierogi ruskie z cebulą;
ZESTAW 2 Ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, ziemniaki;
Kompot
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE
PONIEDZIAŁEK 11.02.2019
ŚNIADANIE: Pieczywo ciemne z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Płatki owsiane na mleku. Herbata z cytryną.
II ŚNIADANIE: Jabłko
OBIAD: Zupa gulaszowa z warzywami i ziemniakami. Makaron z serem białym, brzoskwiniami, rodzynkami i cynamonem. Kompot.
PODWIECZOREK: Drożdżówka z owocami. Herbata owocowa
WTOREK 12.02.2019
ŚNIADANIE: Wek z masłem, ser żółty Gouda, papryka czerwona, rzodkiewka. Kawa zbożowa
II ŚNIADANIE: Banan, sok owocowy
OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem. Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki. Kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto z truskawkami. Herbata owocowa.
ŚRODA 13.02.2019
ŚNIADANIE: Kiełbaski na gorąco z keczupem. Chleb z masłem. Herbata z cytryną.
II ŚNIADANIE: Gruszka
OBIAD: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami. Gulasz z indyka, surówka z marchewki i pomarańczy, ziemniaki. Kompot.
PODWIECZOREK: Gofry z konfiturą. Kakao.
CZWARTEK 14.02.2019
ŚNIADANIE: Bułka z masłem, polędwiczka ,jajko na twardo, szczypiorek. Herbata z cytryną
II ŚNIADANIE: Pomarańcza
OBIAD: Zupa pomidorowa z lanym ciastem. Bitki wieprzowe w sosie własnym, surówka szwedzka (ogórek kiszony, kapusta, papryka) kasza jęczmienna. Kompot.
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z sokiem malinowym. Wafelek ryżowy.
PIĄTEK 15.02.2019
ŚNIADANIE: Pieczywo ciemne z masłem, pasta z twarogu, szczypiorku i rzodkiewki. Makaron wieloziarnisty na mleku. Herbata malinowa.
II ŚNIADANIE: Jabłko
OBIAD: Barszcz z ziemniakami. Pulpety rybne w sosie greckim, ryż na sypko. Kompot.
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, powidła śliwkowe. Herbata owocowa.