JADŁOSPIS
Katolickie Przedszkole w Czechowicach-Dziedzicach

JADŁOSPIS STOŁÓWKA

PONIEDZIAŁEK 11.02.2019

Zupa gulaszowa z warzywami i ziemniakami;

ZESTAW 1 Makaron z serem białym, brzoskwiniami, rodzynkami i cynamonem;

ZESTAW 2 Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, surówka z kapusty białej z ogórkiem zielonym i czosnkiem, ziemniaki lub kasza;

Kompot

WTOREK 12.02.2019

Zupa koperkowa z ryżem;

ZESTAW 1 Kotlet mielony, kapusta zasmażana, ziemniaki;

ZESTAW 2 jw.;

Kompot

ŚRODA 13.02.2019

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami;

ZESTAW 1 Kotlet drobiowy, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną;

ZESTAW 2 jw.;

Kompot

CZWARTEK 14.02.2019

Zupa pomidorowa z lanym ciastem;

ZESTAW 1 Bitki wieprzowe w sosie własnym, surówka szwedzka (ogórek kiszony, kapusta, papryka), kasza lub ziemniaki;

ZESTAW 2 jw.;

Kompot

PIĄTEK 15.02.2019

Barszcz z ziemniakami;

ZESTAW 1 Pierogi ruskie z cebulą;

ZESTAW 2 Ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, ziemniaki;

Kompot

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

PONIEDZIAŁEK 11.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo ciemne z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Płatki owsiane na mleku. Herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Jabłko

OBIAD: Zupa gulaszowa z warzywami i ziemniakami. Makaron z serem białym, brzoskwiniami, rodzynkami i cynamonem. Kompot.

PODWIECZOREK: Drożdżówka z owocami. Herbata owocowa

WTOREK 12.02.2019

ŚNIADANIE: Wek z masłem, ser żółty Gouda, papryka czerwona, rzodkiewka. Kawa zbożowa

II ŚNIADANIE: Banan, sok owocowy

OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem. Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki. Kompot.

PODWIECZOREK: Ciasto z truskawkami. Herbata owocowa.

ŚRODA 13.02.2019

ŚNIADANIE: Kiełbaski na gorąco z keczupem. Chleb z masłem. Herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Gruszka

OBIAD: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami. Gulasz z indyka, surówka z marchewki i pomarańczy, ziemniaki. Kompot.

PODWIECZOREK: Gofry z konfiturą. Kakao.

CZWARTEK 14.02.2019

ŚNIADANIE: Bułka z masłem, polędwiczka ,jajko na twardo, szczypiorek. Herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Pomarańcza

OBIAD: Zupa pomidorowa z lanym ciastem. Bitki wieprzowe w sosie własnym, surówka szwedzka (ogórek kiszony, kapusta, papryka) kasza jęczmienna. Kompot.

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z sokiem malinowym. Wafelek ryżowy.

PIĄTEK 15.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo ciemne z masłem, pasta z twarogu, szczypiorku i rzodkiewki. Makaron wieloziarnisty na mleku. Herbata malinowa.

II ŚNIADANIE: Jabłko

OBIAD: Barszcz z ziemniakami. Pulpety rybne w sosie greckim, ryż na sypko. Kompot.

PODWIECZOREK: Chałka z masłem, powidła śliwkowe. Herbata owocowa.